Fjellgris fra Valdres

Stølsvidda og Fjellgris fra Valdres, logoStølsvidda produserer Fjellgris fra Valdres, som er tildelt merket Spesialitet fra Matmerk. Familien Mobæk og Ødegaard er opptatt av dyrevelferd og lar grisene ha det bra før de slaktes.

I Nord-Aurdal kommune ligger gardsbruket Øygarden hvor familien Mobæk og Ødegaard som driver «Stølsvidda», holder til. På gården driver de kretsløpjordbruk der ulike dyreslag pleier hverandres beiter, og griser er hva du kanskje ser mest av på gården (når de ikke er oppe på Stølsvidda da vell og merke).

Griser som får være gris!

Fra fjellgrisene kommer som smågris til Øygarden til de skal slaktes, får de gå ute på beite og kose seg med graving i jorda, rulling i søla og selvsagt, fråtsing i det store matfatet de er i. De får rett og slett lov til å være gris! I tillegg blir de servert egendyrka poteter, litt norskprodusert kraftfôr og mask fra ølbrygginga hos Små Vesen Bryggeri.

Merket Spesialitet til Fjellgris fra Valdres

De på Stølsvidda er opptatt av god dyrevelferd, norskprodusert fôr og unik smak. Fjellgris fra Valdres er tildelt merket Spesialitet – Unik smak fra stiftelsen Matmerk som viser vei til unike smaksopplevelser og synliggjør de beste lokalmat produktene.

www.stolsvidda.com
Fjellgris fra Valdres på Facebook
Valdres, Oppland