Ask Brygghus

Søsterselskapet til ASK Gård foredling, ASK Brygghus ble startet i 2015. Her brygger de i hovedsak økologisk Kombucha, men de produserer også andre leskende drikker som Ingefærøl og Tonic Water.

Ask Brygghus, logoMen hva er Kombucha, da?
Kombucha er en gjæret drikk som består av tre grunnleggende ingredienser – vann, økologisk sukker og økologisk te. I denne blandingen innføres en levende bakteriekultur som kalles SCOBY (kanskje du finner en liten baby-scoby i flasken din? Den er litt geléaktig, og ikke farlig å drikke. Ganske kult egentlig!).

Kombucha er eldgammel tradisjonell te som antas at oppsto i Kina for godt over to tusen år siden. Denne drikken inneholder masse melkesyrebakterier som er godt for tarmen og fordøyelsen (litt sånn som kefir/biola o.l). Den inneholder også mye antioksidanter, aminosyrer og litt c- og b-vitaminer. Rett og slett en deilig, sunn drikk du kan drikke med god samvittighet! Eller som ASK bryggerhus sier: ”Hvorfor bli børst, selv om du er tørst?” Den passer nemlig som et perfekt alternativ til alkohol, eller brus for den saks skyld.

Ask Brygghus
www.askbrygghus.no
Ask Brygghus på Facebook
Oslo